Fashion

Wat is een wikkeljurk?

Wat is een wikkeljurk?

We krijgen wel eens de vraag ; wat is een wikkeljurk? Een wikkeljurk is een speciaal model jurk, wat enigszins lijkt op een sarong, kimono of toga. Geschikt voor elk figuur en lichaamstype, je kunt een wikkeljurk namelijk op meerdere manieren dragen. De wikkeljurk accentueert je taille, afhankelijk van je figuur kun je een riempje gebruiken en deze losser of strakker dragen en de hoogte van het riempje varieren. De ceintuur benadrukt de taille, een eventuele split maakt de benen optisch langer en de V-hals maakt de hals langer en legt nadruk op het decoletté.
Deze jurk is multifunctioneel en kan zowel in je vrije tijd als op je werk gedragen worden. Je kunt je look combineren met een bepaald soort schoen. Ga je voor een formele look, draag je er hakken onder. Ga je voor een informele look draag je platte schoentjes of sneakers.
Eigenlijk heeft de wikkeljurk altijd een V-hals, dit komt omdat het twee over elkaar geslagen stoffen zijn. De diepte kan uiteraard variëren. Het leuke aan wikkeljurken is dat ze er in allerlei stoffen, soorten en lengtes zijn. Je hebt lange wikkeljurken, maar ook korte sportieve wikkeljurkjes. Daarnaast kunnen ze lange mouwen hebben maar ook korte mouwen. Ook zijn ze er in allerlei prints. Zomerse jurken met bloemetjes en volants, maar ook stoere denim wikkeljurken.

Geschiedenis wikkeljurk

De wikkeljurk bestaat al eeuwen, maar kwam helemaal terug in de jaren ’70 door mode ontwerpster Diane von Fürstenberg. Sinds de introductie in 1974 staat de wikkeljurk symbool voor girlpower: vrijheid en zelfvertrouwen van vrouwen.

Hoe trek je een wikkeljurk aan?

Een wikkeljurk vereist wel even een handigheidje bij het aantrekken, je moet deze jurk namelijk aantrekken zoals je een jas aandoet. Dus eerst je ene arm erdoor, achterlangs, ook je tweede arm erdoor. De twee voorste delen van de jurk hangen nu aan de voorzijde. Vervolgens wikkel je de jurk strak om je lichaam en zoek je de naad op met het gaatje erin (er zit altijd aan één kant een gaatje waar je de streng doorheen kunt halen, ca. 15 cm onder je oksel), hier haal je het touwtje of streng doorheen, achterlangs. De andere kant van de wikkeljurk haal je ook voor je langs en dan knoop je beide strengen aan elkaar vast (die van de voorkant, en die je achterlangs door het gaatje gehaald hebt). Tip: maak een stevige of dubbele knoop zodat de jurk niet loslaat.

Wikkeljurk kopen?

De voordelen van een wikkeljurk zijn eindeloos. Zoals al eerder genoemd zijn ze multi functioneel en kunnen ze voor elke gelegenheid of seizoen, ze zijn tijdloos. Ook zijn de wikkeljurken geschikt voor alle soorten lichaamstypes, omdat je het model naar wens kunt aanpassen. Daarnaast zitten ze ook nog eens super fijn. De keuze is groot, zowel in materialen, vormen en kleuren. Voor ieder wat wils!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.