Food

Vegetarisch eten – Hoe begin ik?

vegetarisch eten - Roomkaas met paprika
Vegetarisch eten – Paprika met roomkaas

Bron: Pinterest

 

Vegetarisch eten wordt steeds populairder, mensen worden er bewust van en willen daarin de juiste keuzes maken. Heel veel mensen willen wel vegetarisch eten maar weten niet hoe of vinden het vaak moeilijk omdat ze niet goed weten wat lekker is. Ik ga jullie in deze blog een paar lekkere vlees vervangende gerechten laten zien! 

Groenteburgers en Groentepuree 

Je hebt dus erg veel makkelijke en lekkere vegetarische producten en vegetarisch eten hoeft niet moeilijk te zijn. In bijvoorbeeld alleen de groenteburger zijn al een aantal variaties. Je hebt de classic groenteburger met allerlei groenten erin. Je hebt ook een rode bieten burger wat dus gemaakt is van rode bieten. Die twee genoemde groenten burgers kun je makkelijk kant en klaar kopen. Wat nog gezonder is en beter voor het milieu, is om helemaal zelf een groenteburger te maken met je favoriete verse groenten. Je kunt eigenlijk van alle groenten een burger maken, op internet staan talloze recepten voor zo´n lekkere burger! Wat ook superlekker is, is om groente puree te maken! Ook als je dit op internet zoekt krijg je mega veel lekkere recepten voor jouw gepureerde lievelingsgroente. Je moet alleen net weten dat het bestaat en voilà, jouw avondmaal staat voor je het weet op tafel! 

Vegetarisch eten – Vega Wraps 

Ben je gek op wraps maar weet je geen lekkere vervanger voor het vlees? Laat die kipfilet of geroosterde kip eens liggen en denk aan gegrilde groenten. Als je daar een goed gevulde wrap van maakt, heb je al een stevige avondmaal te pakken. Maar ook lekker als tussendoortje is om het juist iets lichts en fris te maken met bijvoorbeeld roomkaas en komkommer. Jummie! 

Vega tussendoortjes 

Tot slot ga ik nog wat lekkere vegetarische tussendoortjes met jullie delen. Wat ik zelf laatst ontdekt heb, is om paprika in stukjes te snijden, daar smeer je roomkaas in samen met wat sesamzaadjes erbovenop! Superlekker en makkelijk om te maken maar je hebt toch weer even een lekkere snack tussendoor. Ik ben ook gek op avocado, je kunt het lekker op een geroosterd broodje doen of op een crackertje samen met wat peper en zout en meer hoef je er niet aan toe te voegen, super gezond, lekker en…. Vega! 

Ik hoop dat ik jullie wat meer enthousiast heb laten maken voor het vegetarische eten, het hoeft niet zo moeilijk te zijn! 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.