Fashion

Designerkleding voor baby’s, ja of nee?

designerkleding voor baby's

We kunnen er niet om heen. Designerkleding is echt een ding op dit moment. Maar waarom zou je een baby aankleden met designer items van honderden euro’s?

Wij zouden zeggen, zonde van je geld. De baby’s groeien er namelijk zo weer uit. Je hoeft maar een keer met je ogen te knipperen en de broekjes zijn te kort en de vestjes gaan niet meer dicht. Ook mag je hopen dat ze niet vies worden of vallen. Hoe pijnlijk zou het zijn als je kind net een nieuw designer shirtje aan heeft van honderd euro en daar vervolgens een super grote vlek in maakt. Waarom zou je dan alsnog honderden euro’s uitgeven aan iets wat ze maar zo kort kunnen dragen en eigenlijk niet vies mag worden?

‘Baby’s als stijliconen’

De Insta-baby’s, de baby’s van echte fashion iconen en de baby’s van rijke beroemdheden worden gehuld in de duurste kleding. Zowel mama als zoon/dochter zien er altijd uit om door een ringetje te halen en dat delen ze dan ook graag op Instagram. Het kost hun niet alleen geld, maar ze verdienen er ook veel aan. Veel mensen vinden het interessant om te zien wat de baby’s aan hebben en door een Instapost te plaatsen met de mooie designerkleding kunnen ze daar ook nog eens wat aan verdienen. Veel designers vinden het interessant om de celebs en influencers én hun baby’s gesponsorde kleding te sturen.

Zeker bij BN’ers als Kim kötter, Arie Boomsma en Yolanthe Sneijder-Cabau zien we veel foto’s voorbij komen van hun baby. Foto’s met mooie kleding van grote merken en babyspullen van bedrijven die ze dan veelal opgestuurd hebben gekregen. Dat verdient al snel, want door hun bekendheid hebben ze veel volgers en een groot bereik.

Monica Geuze’s mening:

Ook veel moeders kiezen ervoor om dat niet te doen, want als de baby later groter is kan die daar veel moeite mee hebben. Zoals de zwangere Monica Geuze die in een video laat weten, dat ze absoluut geen designerkleding voor haar baby gaat kopen. Ze vindt dat een kind er ook uit hoort te zien als een kind en ze twijfelt er dan ook over of ze haar baby wel in haar vlogs of op Instagram wil laten zien. Wel is ze bang dat mensen dan in haar kinderwagen zullen gluren, omdat ze benieuwd zijn naar de baby. Ik vind het persoonlijk heel goed dat ze vindt dat een kind een kind moet zijn en elke ouder goed na moet denken over welke gevolgen het later kan hebben voor je kind om meteen in de belangstelling te staan.

Ik ben benieuwd wat jij zou doen als je later een kind hebt of hoe jij nu je baby aankleedt?

 

Geschreven door Aniek Veltmaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.