Food

5 gezonde snacks om NU te proberen

 

snacks fruit flaylay bananen bessen

Wil jij straks als het zomer is met je summerbody op het strand liggen, probeer dan gezonder te
eten en te sporten. Hierdoor zul je meer energie hebben, vrolijker zijn en lekkerder in je vel
zitten. Stop met het eten van koekjes, snoep en chips en probeer een paar van deze gezonde snacks.

1. Mozzarella spiesjes

Ik zag deze snacks laatst op een verjaardag en vond het er heel leuk uitzien. Het is weer eens wat anders dan blokjes kaas en plakjes worst. Het zijn spiesjes met een bolletje mozzarella, een cherrytomaatje en een blaadje munt of basillicum. Heel simpel dus! Het is lastig om te zeggen of mozzarella nou gezond of
ongezond is. Er zit natuurlijk veel melk in wat het gezond maakt maar het hoge vetgehalte maakt het weer ongezond. Het ligt ook aan de soort mozzarella die je eet want de ene is vetter dan de ander. Mozzarella is dus niet het gezondste tussendoortje vanwege het hoge vetgehalte maar met mate kan het zeker wel.

2. Crackers

Als tussendoortje kun je heel makkelijk een cracker beleggen met iets gezonds. Ik vind het lekker om een cracker te eten met een dun laagje pindakaas en plakjes appel erop. Andere mogelijkheden zijn een cracker met mozzarella, avocado en een beetje peper en zout of met hummus, komkommer en wortel.

3. Smoothies

Als je moeite hebt om op een dag 2 stukken fruit (of groente) te eten, dan is een smoothie de perfecte oplossing om dat toch binnen te krijgen. Laatst zat ik een vlog te kijken van Sabrina Putri waarin ze uitlegde hoe zij haar smoothie het liefst samenstelt. Ik heb hieraan een beetje mijn eigen draai gegeven en maak zo een smoothie op mijn eigen manier. Meestal begin ik met wat bevroren fruit, dan doe ik er ongezoete amandelmelk bij met een beetje yoghurt. Om de smoothie wat dikker te maken doe ik er vaak ook een halve banaan bij en om het gezonder te maken een beetje havermout.

4. Komkommer toastjes

Komkommer heeft een neutrale smaak en is daarom een ideale groente om te beleggen met iets lekkers. Ik vind het zelf lekker om te beleggen met een dun plakje brie en een beetje zalm. Brie is natuurlijk niet erg gezond. Er zitten veel vetten en calorieën in. Toch kan een dun plakje zeker geen kwaad. Er zijn overigens nog veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld met tonijn, ui en kappertjes of met haring, ui en gesneden stukjes augurk.

5. Fruitwater

Het drinken van water is heel belangrijk en heeft een verzadigende werking. Maar vind jij de hele dag door water drinken maar saai of niet lekker, maak dan fruitwater. fruitwater is niets meer dan een glas water met lekker fruit of eventueel kruiden. Je kunt bijvoorbeeld stukjes appel met een kaneelstokje erbij doen of aardbeien met basilicum.

Wat zijn jouw go-to snacks?

 

Geschreven door Esmee Woud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.