Fitness

4 top diëten van 2018 die je móét proberen

gezonde diëten 2018

Elk jaar vinden er weer veranderingen plaats in onze eetgewoontes. De manier waarop we eten, hoe we onze maaltijden plannen en vooral wat we eten. Het dieet verandert, maar trends vallen nooit bij iedereen in de smaak. Vaak vinden mensen het te overdreven of zelfs gevaarlijk. Je kan er natuurlijk ook altijd zelf een draai aan geven. Maar het draait allemaal om afwisseling. Je moet zo af en toe wat veranderingen aanbrengen in wat je eet.

Hieronder vertel ik je meer over 4 populaire diëten waarvan je op de hoogte moet zijn in 2018.

Proteïnedieet

Een proteïnedieet of ook wel een eiwitdieet is een trend die al een paar jaar aan de gang is. Het is erg populair omdat het niet te extreem is en omdat we dagelijks al in aanraking komen met eiwitten.

Het houdt in dat je je eetpatroon tijdelijk aanpast om veel eiwitten binnen te krijgen en minder koolhydraten en suikers. Dat zorgt ervoor dat je lichaam geen nieuwe reserves aanmaakt, maar de bestaande juist gebruikt. Een groot voordeel van een proteïnedieet is dat je niet snel een hongergevoel krijgt. Ook zijn de maaltijden erg gevarieerd, waardoor het dieet dus niet snel zou vervelen.

Raw food dieet

Raw-foodisten eten alleen voedsel dat niet wordt gekookt, gebakken, gestoomd of gebraden. Door het voedsel niet boven de 42°C te verhitten, blijven de voedingstoffen en de enzymen die nodig zijn voor de spijsvertering en ziektepreventie in het voedsel.
Volgers van een rawfood dieet voelen zich beter en energieker dan voorheen. Hun huid straalt, ze staan vrolijk in het leven en zijn blij met hun gewicht. Ook zorgt het voor een positieve verandering in de pH-waarde van je bloed.

Ketogeen dieet

Waarschijnlijk heb jij hier al wel is van gehoord. Het ketogeen dieet of ook wel keto dieet is erg populair. Het is een koolhydraatarm dieet dat zich vooral richt op vetrijke voeding. Dat houd in dat je veel vetten eet en zo min mogelijk koolhydraten.
Door weinig koolhydraten te eten komt je lichaam in een ketose. Een toestand waarbij je lichaam overschakelt naar vetreserves. Wanneer dit gebeurt zal je lichaam veel lichaamsvet verbranden voor energie.

Dukan dieet

Het Dukan dieet is een erg populair eetplan. Je vermijdt koolhydraten en eet vooral eiwitrijk, dat zorgt voor snel gewichtsverlies. Het dieet is verdeeld in vier fasen, waarbij de eerste twee fasen voor het gewichtsverlies zorgen en de laatste twee zorgen ervoor dat je niet meer zal aankomen als je met het dieet stopt.

Fase 1 duurt 2 tot 5 dagen. Je eet in deze fase vooral natuurlijke, pure en eiwitrijke voeding en het is belangrijk dat je 1,5 liter water per dag drinkt. In fase 2 voeg je wat koolhydraatarme groenten toe en zodra je het gewenste gewicht is bereikt, voeg je in fase 3 en 4 kleine hoeveelheden fruit, zetmeelrijke groenten toe.

Welk dieet ga jij starten zodat je helemaal fit 2018 door komt?

 

 

geschreven door Aniek Veltmaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.