Beauty

4 make up fails om te vermijden in 2018

make-up products

Doe jij weleens een te donkere kleur foundation op of breng je ’s ochtends twintig lagen mascara aan? Deze make up fails mag je dus echt niet meer maken in 2018!

Verkeerde kleur foundation

Je ziet dit misschien wel eens in het openbaar: vrouwen met een veel te donkere kleur foundation. Ik merk dat de budget merken in de winkel vaak maar weinig kleuren hebben en vaak oranje zijn. Ik heb wel eens een goedkope foundation gekocht waarop stond ‘light beige’. Toen ik deze thuis opdeed was het dus absoluut niet light beige maar hartstikke oranje! Op straat zie ik ook wel eens meiden lopen die hun foundation niet goed blenden. Je ziet dan vaak een groot verschil tussen de nek en het gezicht. Match je foundation altijd met het lichtste deel van je lijf, gebruik dus in plaats van de bovenkant van je hand de binnenkant van je pols om de kleur te testen.

Te veel mascara

Dit zie ik heel vaak, meiden met zo’n twintig lagen mascara op! Van een afstand ziet dit er vaak nog wel mooi uit en lijkt het alsof ze hele lange wimpers hebben. Van dichtbij daarentegen ziet het er korrelig uit en zijn het net spinnenpoten. Ik begrijp ook dat je soms langere wimpers wilt en dat één laag niet genoeg effect heeft maar er zijn ook andere opties. Zelf gebruik ik iedere avond een lash serum. Dit zorgt ervoor dat je wimpers langer worden. Ik ben er erg positief over en zie al wat verschil (ook al gebruik ik het pas twee weken, na zestien weken zie je als het goed is het optimale resultaat). Hiermee bespaar je veel tijd en het ziet er beter uit dan die twintig lagen mascara.

Wenkbrauw vorm en kleur

Overdrijf niet bij het epileren! Hierdoor kunnen je wenkbrauwen een rare en onnatuurlijke vorm krijgen. Als je je wenkbrauwen tekent, neem dan nooit een te donkere kleur. Als je blond bent ziet het er niet erg natuurlijk uit als je je wenkbrauwen zwart tekent. Sommige vrouwen tekenen hun wenkbrauwen ook in een rare en onnatuurlijke vorm. Hun wenkbrauwen lijken dan soms net op nike logo’s.

Te veel lipliner

Lipliner is bedoeld om je lippen te vormen en hiermee voorkom je het uitlopen van je lippenstift. Breng nooit een te donkere lipliner aan. Je kunt het beste een lipliner kopen die dezelfde kleur heeft als je lipstick of in de buurt komt van die kleur. Sommige winkels verkopen lipliner en lipstick in dezelfde kleur als setje. Daarmee kun je dus nooit de fout in gaan!

Wat vind jij de ergste make up fails ooit?

 

Geschreven door Esmee Woud

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.